İçerik Yönetim Sisteminin Ortam, Kategori , Etiket Yöneticisini Kullanma ve Menü Düzenleme
WordPress'te "Ortam" menüsü, web sitenizdeki medya dosyalarını yönetmenizi ve bunları web sitenize eklemenizi sağlar. Bu menü, resimler, video ve ses dosyaları gibi medya dosyalarını yüklemenizi, düzenlemenizi ve silmenizi sağlar.
Wordpress’te ortam dosyalarının alternatif metin, başlık, altyazı, açıklama ve dosya adresi olmak üzere 5 ayrıntılı özelliği
Alternatif Metin: Bu alan, ortam dosyasına bir açıklama eklemek için kullanılır. Bu alan, ortam dosyasına bir görsel eklendiğinde, görme engelli ziyaretçiler için dosyanın ne olduğunu anlatan bir metin olur. Ayrıca, bu alan, arama motorları için dosya hakkında bilgi sağlar ve dosyanın arama sonuçlarında daha iyi gösterilmesini
Görsel Başlığı: Bu alan, ortam dosyasına bir başlık eklemek için kullanılır. Bu alan, dosya hakkında özet bilgi sağlar ve dosya üzerinde gösterilir.
Altyazı: Bu alan, ortam dosyasına ekstra bilgi eklemek için kullanılır. Bu alan, dosya üzerinde gösterilmez, ancak ortam dosyası hakkında daha fazla bilgi sağlar.
Açıklama: Bu alan, ortam dosyası hakkında daha detaylı bilgi sağlar. Bu alan, genellikle ortam dosyasının ne olduğu, nereden geldiği gibi bilgileri içerir.
Dosya Adresi: Bu alan, ortam dosyasının yer aldığı web adresini gösterir. Bu alan, genellikle ortam dosyasının kaynak adresini içerir.
Yüklenme Tarihi: Bu alan, ortam dosyasının yüklenme tarihini gösterir. Bu bilgi, ortam dosyalarının hangi tarihte yüklendiğini gösterir.
Yükleyen: Bu alan, ortam dosyasını yükleyen kullanıcının adını gösterir. Bu bilgi, ortam dosyalarının hangi kullanıcı tarafından yüklendiğini gösterir.
Yüklendiği Yer: Bu alan, ortam dosyasının yüklendiği yeri gösterir. Bu bilgi, ortam dosyalarının hangi klasöre veya kategorisine yüklendiğini gösterir.
Dosya Adı: Bu alan, ortam dosyasının dosya adını gösterir. Bu bilgi, ortam dosyasının hangi dosya olduğunu gösterir.
Dosya Türü: Bu alan, ortam dosyasının dosya türünü gösterir. Bu bilgi, ortam dosyasının ne tür bir dosya olduğunu gösterir.
Dosya Boyutu: Bu alan, ortam dosyasının dosya boyutunu gösterir. Bu bilgi, ortam dosyasının kaç MB veya GB olduğunu gösterir.
Ölçüler: Bu alan, ortam dosyasının ölçülerini gösterir. Bu bilgi, ortam dosyasının genişlik ve yüksekliğini gösterir. Bu bilgi, özellikle resim dosyaları için önemlidir ve resim dosyalarının görüntülenme şeklini etkiler.
Görseli Ölçekle: Bu seçenek sayesinde, yüklenen resim dosyasının ölçülerini değiştirebilirsiniz. Örneğin, resmi genişletmek veya daraltmak gibi. Bu seçenek sayesinde, resim dosyalarınızın görüntülenme şeklini değiştirebilirsiniz.
Görseli Kırp: Bu seçenek sayesinde, yüklenen resim dosyasının bir kısmını kırpabilirsiniz. Bu sayede, resim dosyalarınızdan istediğiniz kısmı seçerek kullanabilirsiniz.
Küçük Resim Ayarları: Bu seçenek sayesinde, yüklenen resim dosyasının küçük bir versiyonunu (thumbnail) oluşturabilirsiniz. Bu sayede, web sitenizde resim dosyalarınızı daha kolay kullanabilirsiniz.
WordPress'te kategori, yazılarınızı veya sayfalarınızı gruplandırmak için kullanılan bir özelliktir. Bu sayede, yazılarınızı veya sayfalarınızı daha iyi organize edebilir ve ziyaretçilerin içeriğinize daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
WordPress'te etiketler, yazılarınızı veya sayfalarınızı daha iyi organize etmek için kullanılan bir özelliktir. Etiketler, yazılarınızın içeriğini daha iyi açıklamaya yardımcı olur ve ziyaretçilerin içeriğinize daha kolay ulaşmasını sağlar.
WordPress'de, menüler web sitenizin yavru sayfalarını, kategorilerini ve diğer içeriklerini gösterir. Menüler, web sitenizin ana navigasyon bölümünde görüntülenir ve ziyaretçilerine sitenizdeki içeriğe nasıl erişebileceklerini gösterir. WordPress menüleri, web sitenizin navigasyonunu düzenlemenin ve ziyaretçilerinize içeriğe nasıl erişebileceklerini göstermenin kolay bir yoludur.
WordPress menü konumları, web sitenizin tasarımında menülerin görüntüleneceği yerlerdir. Örneğin, bir web sitesinin en üstünde, üst bilgi çubuğunda veya alt bilgi çubuğunda görüntülenen menüler farklı menü konumları olabilir.
"Canlı Önizleme ile Yönet" WordPress’teki menü ekleme ve düzenlemenin farklı bir seçeneğidir. Bu özellik, menü oluşturma ve düzenleme sırasında, yapılan değişikliklerin anında görüntülenmesine olanak tanır. Bu, kullanıcıların menünün nasıl görüneceğini görmelerine ve daha hızlı ve kolay bir şekilde menülerini düzenlemelerine yardımcı olur. Canlı önizleme, sitenizin görünümüne dayanır ve siz menüyü düzenledikçe güncellenir.