Su Elde Etme Yöntemleri

Suyun önemi ve insanın doğada yapacağı her aktivitede suya ihtiyacın olacağı doğal su kaynaklarının korunması gerektiği bilinci oluşturulmalıdır.

Doğada su bulma teknikleri bize rehber olacak hayat kurtaran bilgilerdir. İnsan planlı veya plansız doğada kalabilir. Bu durumlarda boşa dolaşmadan hayatın kaynağı suyu bulma ve arıtma teknikleri öğrenilmeli ve pratikle ivme kazandırılabilmelidir.

Suyu iyi kötü bulduk onu içilebir bir duruma nasıl getireceğiz ve vucudumuza en az zararı nasıl vereceğiz? Filtreleme teknikleri bilindiği zaman doğada daha uzun ve sağlıkla yaşamanın keyfi anlatılmaz olacaktır.

Bir afet ya da kurtarma durumunda çevremizdekilere ve kendimize faydalı olabilmek için bu teknikler pratiklerle de takip edilebilmelidir.

Doğal su kaynaklarında dahi bazı mikroorganizmalar yaşayabilir. bunların bilinip önlem alınması için en basit çözümlerden biri suyu kaynatmak ve tatlandırabilmektir.

Susuzluk dehidrasyon vucudun dış etkenlerden de etkilenerek sıvı akışının azalmasıdır. Bunun da kalbe ve beyne etkileri vardır. Böyle bir duruma maruz kalan bireyin de bilmesi gerekenler ve hareket tarzı önemlidir.

Su, insan yaşamı için oksijenden sonra en önemli ikinci gereksinimdir.

Kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudur. Kaybedilen suyun vücuda geri kazandırılması,su ihtiyacının giderilmesi, yani hidrasyon, hayati fonksiyonların düzgün şekilde yürümesi için büyük önem taşımaktadır.

Özellikle uzun süreli dayanıklılık ve dikkat gerektiren doğada hidrasyon düzeyinin takip edilmesi ve uygun hidrasyon düzeyinin sağlanması hayatta kalmanın maksimum düzeye çıkarılmasında önem oluşturmaktadır.

Eğer kaybedilen bu su yerine konamaz ise dehidrasyon ortaya çıkar. Dehidrasyonun belirtileri kademe kademe ortaya çıkar.